این روزها سایت های اینترنتی جزئی از زندگی روزانه افراد شده اند. در گذشته داشتن سایت یه شکل شخصی و آنطور که امروز مشاهده می کنید، برای هر کسی امکان پذیر نبود. اکثر سایت ها مربوط به سازمان ها و شرکت های فناوری بودند؛ اما امروز هر آنچه نیاز به آن داریم را می توان با چند کلیک ساده در اینترنت و سایت های اینترنتی جستجو کنیم. در این مقاله هر آنچه برای شروع طراحی سایت بهینه و ارزشمند می باشد را، گروه طراحی سایت یزد به شما ارائه می دهد.

آشنایی با مفهوم وب سایت اینترنتی

یک وب سایت، محیطی در شبکه اینترنت با دامنه و آدرس اختصاصی می باشد که هر شخص یا سازمان و یا ادارات و… می توانند فایل های محتوایی مانند متن، ویدئو، تصویر و… را در آن قرار دهند تا کاربران در هر کجا به صورت آنلاین به اطلاعات آن دسترسی داشته باشند.

هیچگونه محدودیتی برای افراد در داشتن وب سایت وجود ندارد و هر شخصی برای کسب و کار خود می تواند یک وب سایت اینترنتی طراحی کند.

تفاوت وب با سایت هنگام شروع طراحی سایت

برای دانستن تفاوت وب با سایت باید با تعریف وب و سایت بطور جداگانه آشنا شوید. سایت ها واحد های آزاد و غیر  وابسته ای بر بستر اینترنت هستند. وب یک فضای آنلاین است که از ده ها و یا میلیاردها سایت که در زمینه های مختلف برای ارائه خدمات ساخته شده اند تشکیل شده است. در حقیقت به مجموعه ای از سایت های مختلف در همه دنیا با زبان های متفاوت که خدمتی را عرضه می کنند، وب گفته می شود. سایت های اینترنتی یکی از اجزای کوچک شبکه جهانی وب می باشند.

اهمیت طراحی وب سایت برای کسب و کارها

در دهه های گذشته به علت عدم دسترسی اکثر افراد به اینترنت، نیاز به شروع طراحی سایت و یا داشتن سایت های اینترنتی برای صاحبان کسب کار احساس نمی شد. امروزه داشتن یک سایت برای معرفی خدمات و کسب و کار یک امتیاز محسوب می شود؛ زیرا در این برهه از تاریخ، افراد با استفاده از اینترنت و شبکه های مجازی به دنبال نیاز های خود می روند. در این سال ها تمامی افراد با داشتن یک گوشی هوشمند، تمام کارهای خود را اینترنتی انجام می دهند. به همین جهت صاحبان مشاغل، برای بقا در میدان رقابت میان کسب و کارها، نیاز به یک وب سایت بهینه و با ارزش دارند تا در عرصه اینترنت نیز حرفی برای گفتن داشته باشند.

موارد مورد نیاز برای شروع طراحی سایت

برای شروع طراحی و ساخت یک سایت اینترنتی نیاز به افرادی است که دارای دانش در زمینه اینترنت، طراحی سایت و مدیریت محتوا می باشند. وب سرور و دامنه دو اصل مهم و پایه برای راه اندازی یک سایت اینترنتی هستند.

دامنه در واقع همان اسم سایت یا آدرسی است که در نوار جستجوی مرورگر برای پیدا کردن سایت مورد نظر، وارد می کنیم. وب سرور نیز به سیستم کامپیوتری گفته می شود که اطلاعات و پایگاه داده سایت اینترنتی بر روی آن ذخیره شده است تا در زمان مورد نیاز اطلاعات آن را در اختیار کاربران قرار دهد.

دامنه:

اسم و آدرس سایت ها دارای فراوانی بسیاری می باشند. که صاحبان سایت می توانند از بین آنها انتخاب کنند. org، net، com از معروف ترین دامنه ها در دنیای اینترنت می باشند که هر کدام مختصر شده یک کلمه در زمینه کاری مشخص است. بهتر است صاحبان کسب و کار هنگام شروع طراحی سایت از دامنه مخصوص در حیطه کار خود استفاده کنند. با بزرگتر شدن دنیای اینترنت و وب، دامنه های معروف و مختلف زیادی مانند aero، biz، info، ir و… در دسترس قرار گرفتند.

وب سرور:

وب سرور سیستم های کامپیوتری بزرگی است، که به آنها ابر رایانه نیز گفته می شود. این ابر رایانه ها فضای بالایی برای ذخیره اطلاعات و قدرت بالایی در پردازش آنها دارند. برای دسترسی شبانه روزی به سایت های اینترنتی، وب سرورها باید تمام مدت روشن و در حال پردازش اطلاعات باشند. هر زمان که وب سرورها خاموش شوند تمام سایت هایی که اطلاعات خود را در آنها ذخیره کرده اند خارج از دسترس می شوند.

از سیستم های کامپیوتری خانگی نیز می توان به عنوان وب سرور استفاده کرد اما هزینه این کار بالا بوده و امنیت کمتری نیز دارد. هر زمان کاربری در سایتی وارد شود و اطلاعات صفحه ای را درخواست کند ابتدا درخواست به وب سرور منتقل می شود تا با پردازش اطلاعات درخواست شده، صفحه مورد نیاز کاربر را بارگذاری کند. با توجه به قدرت بالا در پردازش وب سرور ها، سرعت بارگذاری اطلاعات سایت نیز بیشتر می باشد.

تعریف پهنای باند و هاست

به مقدار اینترنتی که جهت بارگذاری، اطلاعات ذخیره شده در سرور، برای کاربر مصرف می شود پهنای باند گفته می شود. اگر تعداد افراد بازدید کننده از سایت شما زیاد باشد و همچین محتوای صفحات سایت پر حجم باشند، پهنای باند زیادتری مصرف می شود. به فضای اختصاصی سایت برای ذخیره داده ها سایت می گویند.

برای ایجاد یک سایت اینترنتی حرفه ای به غیر از دامنه و وب سرور، طراحی و کد نویسی سایت نیز بسیار مهم است. با گروه طراحی سایت یزد همراه باشید که با راهنمای شروع طراحی سایت به توضیح درباره آن می پردازیم.

هاست و پهنای باند
هاست و پهنای باند

روش های طراحی سایت

سایت های اینترنتی، از نظر طراحی به دو گروه استاتیک و دینامیک تقسیم می شوند.

در سایت های استاتیک، محتوای سایت به وسیله کدنویس و طراح سایت تولید می شود و برای ایجاد هرگونه تغییر در سایت نیاز به طراح سایت می باشد و مدیر سایت نقشی در تغییر محتوای سایت ندارد. سایت های استاتیک به دو روش html و فول فلش طراحی می شوند.

طراحی فول فلش نسبت به طراحی به روش html زیبا تر می باشند اما به علت بالا بردن حجم سایت، باعث تاخیر در بارگذاری آن می شود. و به علت دیگر، موتورهای جستجوی سایت نمی توانند محتویات فلش را بخوانند به همین دلیل سایت ها برای رتبه های بالا نمی توانند رقابت کنند.

سایت های دینامیک برخلاف نوع قبل، مدیر سایت می تواند بدون داشتن اطلاعات در زمینه طراحی سایت، سایت را مدیریت کند و در آن تغییرات دلخواه ایجاد کند. سایت های دینامیک نیز از نظر فنی به سایت های فلش دینامیک و مبتنی بر کدنویسی تقسیم می شوند.

سیستم مدیریت محتوا (cms)

یک نرم افزار سایت ساز می باشد که به وسیله آن محتوای سایت را می توان مدیریت کرد. وردپرس یکی از پرطرفدار ترین و راحت ترین سیستم های مدیریت محتوا است. با استفاده از وردپرس در کوتاه ترین زمان یک سایت دینامیک می توان طراحی کرد.

سیستم مدیریت محتوا
سیستم مدیریت محتوا

معرفی سیستم مدیریت محتوا برای شروع طراحی سایت

سیستم مدیریت سایت یا CMS، به مدیر سایت ها این امکان را می دهد تا با استفاده از ابزارهای ساده خود بدون نیاز به داشتن تخصصی کدنویسی، محتوای سایت خود را مدیریت کنند. این سیستم با نصب یک قالب وردپرس شروع به کار میکند تا با تغییر کلی بر ظاهر سایت، بتوانید تغییرات خود را بر روی سایت اعمال کنید. معروف ترین و پرطرفدار ترین CMS، وردپرس می باشد.

معرفی نرم افزار طراحی سایت وردپرس

یکی از محبوب ترین و پر استفاده ترین cmsها وردپرس می باشد. در ایران می توان از نسخه فارسی آن با تمام مزایا بهره برد.

نصب و کار با نرم افزار وردپرس آسان و سریع می باشد و بدون نیاز به داشتن دانش کدنویسی می توانید سایت خود را راه اندازی کنید. برای طراحی سایت با وردپرس، بعد از دانلود نرم افزار ابتدا آن را بر روی هاست سایت خود آپلود کنید و بعد آن را نصب کنید. با شروع طراحی سایت با وردپرس هر نوع سایت خبری، گردشگری، آموزشی و… را می توانید طراحی کنید.

مزایای نرم افزار وردپرس

  • بروز رسانی مستمر و رایگان
  • نصب سریع و راحت
  • پشتیبانی از قالب های متنوع
  • انعطاف پذیری
  • ابزار پیشرفته و کامل مدیریت محتوا

معرفی سه نسل از وب سایت ها

از شروع فعالیت وب سایت ها تا به حال، سه نسل از وب سایت ها ساخته شدند.

نسل اول: وب سایت هایی که فقط اطلاعاتی را به کاربر نشان می دادند که توسط سازنده سایت، در آن قرار می گرفت. کاربران فقط اطلاعات را می توانستند بخوانند.

نسل دوم: در این نسل از وب سایت ها، کاربران نیز در تولید محتوا نقش داشتند و مانند قبل دیگر نقش تماشاگر را نداشتند.

نسل سوم: به این نسل از وب سایت ها وب معنایی گفته می شود. این سایت ها از دو نسل خود هوشمند تر هستند. آنها با استفاده از هوش مصنوعی، مخاطبین و محتوا را شناسایی و با آنالیز اطلاعات، محتوای هوشمند و مناسب با نیاز کاربران را به آن ها نمایش دهد. به دلیل پیچیدگی های زیاد این سایت ها، تعداد محدودی از آن ها در دسترس عموم قرار دارد.

مراحل HTML

  • انتخاب نام دامنه برای سایت
  • هاستینگ یا برقراری ارتباط بین هاست و دامنه به وسیله وب سرور
  • طراحی سایت به وسیله کد نویس یا استفاده از CMS
شروع طراحی سایت با وردپرس
شروع طراحی سایت با وردپرس

چگونگی طراحی قالب سایت

به ظاهر و شکل سایت که کاربران آن را می بینند قالب سایت گفته می شود. منظور از طراحی سایت بیشتر طراحی قالب آن می باشد.

طراحی قالب سایت شامل رنگ بندی بخش های مختلف سایت، لوگوی سایت و مدل نمایش محتوای سایت، تعداد ستون ها، ریسپانسیو بودن سایت، سایز و نوع فونت متن ها و… می باشد. اگر از نرم افزارهایی مانند وردپرس استفاده می کنید می توانید قالب های آماده آن را بر روی سایت خود آپلود کنید اما اگر به خاص بودن سایت و طراحی آن اهمیت می دهید برای طراحی قالب سایت نیاز به کدنویس متخصص در زبان های HTML، CSS، JAVA، PHP دارید.

نکات کلیدی راهنمای شروع طراحی سایت

  • سازگاری با افزونه ها
  • قابلیت صفحه ساز گرافیکی
  • انتخاب قالب هایی با بروز رسانی خودکار
  • پشتیبانی در صورت بروز مشکلات
  • بهینه سازی قالب و سئو سایت
  • کم حجم بودن و کاربری آسان
  • سازگاری قالب سایت با مرورگرهای مختلف

راه کار های برای داشتن یک سایت با ارزش و بهینه

مهم نیست که چه نوع سایتی دارید تنها داشتن یک سایت برای کسب و کار تان اهمیت زیادی ندارد. آنچه سایت شما را با اهمیت می کند، محتوای ارزشمندی است که در سایت خود قرار می دهید.

سئو بر اساس رفتار و روش موتورهای جستجو و محتوای سایت ها، آنها را بهینه می کند. سئو با روش هایی مانند محتوی غیر کپی، کلمات کلیدی مناسب، سرعت بارگذاری سایت، تصاویر متناسب، تعداد بازدید کنندگان، میزان رضایت کاربران، ریسپانسیو بودن سایت و… سایت شما را به یک سایت ارزشمند تبدیل می کند تا در نتیجه جستجوی مرورگرها عملکرد بهتری داشته باشد.

به روش هایی که روی قالب، کدهای HTML و محتوای سایت صورت می گیرد سئو داخلی و روش هایی که در بیرون از سایت انجام می شود سئو خارجی گفته می شود. سئو داخلی مربوط به بهینه کردن کد های HTML، کلمات کلیدی، ریسپانسیو بودن سایت، متاتگ ها و ارزشمند بودن محتوای می یاشد و سئو خارجی مربوط به اشتراک گذاری محتوای سایت و لینک کردن آنها می شود.

ریسپانسیو کردن سایت

همانطور که می دانید برای استفاده از اینترنت، از دستگاه های مختلفی استفاده می شود. مهم است که وب سایت شما در هر دستگاهی به صورت تمام صفحه ظاهر شود. اصطلاحا به وب سایت هایی که با توجه به همه دستگاه ها و متناسب با نمایشگر آنها تغییر اندازه می دهد ریسپانسیو گفته می شود. یکی از حساسیت های سئو در راهنمای ساخت سایت، بر روی ریسپانسیو بودن سایت ها می باشد.


UX و UL سایت

تخصص طراحی سایت به دو دسته طراح UX و طراح UL تقسیم می شوند.

طراحان UL جنبه های ظاهری و بصری سایت، که در هنگام دیدن از وب سایت ها می بینیم، را مدیریت می کنند.

طراحان UX به جنبه های کاربردی سایت توجه دارند و به حالات و عواطف کاربر، بعد از دیدن از سایت و تجربه آن ها تاکید دارد.

برای داشتن یک سایت اینترنتی باید به هر دو مورد فوق توجه داشت زیرا برای موتورهای جستجو بسیار مهم هستند.

حرف آخر

امروزه فقط با ساختن یک سایت نمی توانید کسب و کار خود را به همگان معرفی کنید. برای داشتن یک سایت ارزشمند و مورد تایید موتور های جستجو باید از محتوا و بهینه بودن سایت خود اطمینان کامل داشته باشید. تا در عرصه رقابت کسب و کار خود حرفی برای گفتن داشته باشید. شاید در نگاه اول، ساخت سایت برای کسب و کارتان پر هزینه باشد اما راه هایی با هزینه کمتر نیز برای طراحی سایت شما وجود دارد.

5/5 - (1 امتیاز)
, ,

اشتراک مطلب

نوشته‌های پیشین
آموزش ساخت مگامنو در قالب ایمپرزا و زفایر
نوشته‌ی بعدی
سبد خرید رها شده در easy digital download و افزونه ووکامرس

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست