مقدمه مقاله آموزش افزایش سرعت سایت وردپرسی

در این مقاله قصد داریم تا تجربه 5 ساله خود در زمینه طراحی وب سایت های وردپرسی و نتیجه مطالعات و آموزش افزایش سرعت لود وب سایت های وردپرسی را بیان کنیم. چه شما شخصی باشید که به تازگی کار خود را با وردپرس شروع کرده است و یا فردی با تجربه در این زمینه باشید به شما ضمانت میدهیم که با مطالعه کامل این مقاله میتوانید نکات کاربردی برای حل مشکل دیر لود شدن وب سایت خود پیدا کنید.

بیش از 38.8% از تمامی وب سایت ها موجود با وردپرس ساخته شده اند. هر چند این وب سایت ها با کمک هزاران پوسته و افزونه مختلف راه اندازی شده اند اما کندی وردپرس و اشکال در لود آن ها میتواند برای اکثر این وب سایت ها تبدیل به کابوس شود.

در مقاله افزایش سرعت سایت وردپرسی ابتدا به مواردی که میتواند در سرعت بارگذاری سایت تاثیر گذار باشد می پردازیم سپس نکات عملیاتی را خواهیم گفت که با انجام آن ها در لحظه میتوانید باعث بهبود سرعت لود سایت خود شوید. همچنین افزونه ها و وب سایت های کاربردی مرتبط با این موضوع را نیز معرفی خواهیم کرد.

 هاست وردپرس با کیفیت انتخاب کنید

یکی از شاخص ترین مواردی که به کندی وردپرس منجر میشود هاست است. هاست هایی که ما میتوانیم برای وب سایت های وردپرسی خود انتخاب کنیم به سه دسته مختلف تقسیم می شوند. در ادامه توضیحاتی در این سه نوع هاست و تاثیر آن ها بر افزایش سرعت سایت وردپرسی را بررسی خواهیم کرد.

بسیار اهیمت دارد که در ابتدا شما کدام نوع را بری وب سایت خود انتخاب میکنید. سه نوع هاست وردپرس به شرح زیر است:

  • هاست اشتراکی
  • هاست ویژه وردپرس
  • سرور اختصاصی

هاست های اشتراکی

هاست های اشتراکی به این صورت کار میکنند که مراکز ارائه دهنده هاست یک سرور خود را بین چندین کاربر تقسیم کرده و به هر کدام منابعی را اختصاص می دهند. مزیت مهمی که این نوع هاست ها دارند هزینه پایین آن هاست است. برای شروع توصیه میشود که از نوع هاست ها برای وب سایت خود استفاده کنید.

اما مشکلی که ممکن است در رابطه با افزایش سرعت سایت وردپرسی با آن مواجه شوید این است که اگر وب سایت های دیگری که در کنار شما بر روی این نوع هاست ها قرار دارند از منابع بیشتری استفاده کنند بر روی سایت شما تاثیر خواهند گذاشت و میتوانند وب سایت شما را کند کنند.

بهترین کار این است که برای شروع از این نوع هاست ها استفاده شود و بعد از مدتی که وب سایت شما کاربران بیشتری را تجربه کرد میتوانید به دو نوع هاستی که در ادامه معرفی شده است نقل مکان کنید.

هاست ویژه وردپرس

جدیدا شرکت های میزبانی وب برای حل مشکل کندی وردپرس محصولی را تحت عنوان هاست های ویژه وردپرس رو نمایی کرده اند. بنا به ادعای آن ها این هاست ها متناسب با تنظیمات وردپرس بهینه سازی شده اند و منابع و کیفیت بسیار بالاتری خواهند داشت.

تجربه ما از استفاده از این نوع هاست ها این بوده که سرعت لود روان تری را در سایت خود تجربه کرده و همچنین کار با پنل مدیریت وردپرس نیز روان تر و جذاب تر شد.

سرور اختصاصی

با خرید سرور اختصاصی دیگر نگران منابع نخواهیم بود و هیچ وب سایت دیگری نیست که منابع را با او تقسیم کنیم. مزیت سرور اختصاصی این است که تاثیر چشمگیری در افزایش سرعت سایت وردپرسی و امنیت سایت وردپرسی ما خواهد داشت اما همان طور که حدس زده میشود قیمت بالای آن میتواند یکی از معایت آن باشد.

معروف ترین سرورهای اختصاصی موجود برای کاربران ایرانی شامل سرورهای اختصاصی ایران، آلمان، فرانسه، کانادا و آمریکا می باشد که با توجه به مشخصات فنی آن ها هزینه ها و کاربردهای مختلفی دارند.

از PHP ورژن 7 یا بالاتر استفاده کنید

php یک زبان برنامه نویسی اوپن سورس است که وردپرس و تمامی افزونه‌ها با کمک آن کدنویسی شده اند. باید مطمئن شوید که هاست وردپرسی شما از ورژن php 7 به بالا استفاده میکند. طبق آخرین تحقیقات ثابت شده است که php ورژن 7.3 میتواند 3 برابر php ورژن 5.6 درخواست ها را مدیریت کند.

همچنین php ورژن 7.3 حدود 9% از php ورژن 7.2 سریع تر است که این موضوع میتواند تاثیر بزرگی در افزایش سرعت سایت وردپرسی و کندی وردپرس در پنل مدیریت آن داشته باشد. پس حتما مطمئن شوید که هاست شما از آخرین نسخه php پشتیبانی میکند. برای این کار میتوانید به مجموعه ارائه دهنده هاست خود تیکت ارسال کنید و موضوع را پیگیری کنید.

php و افزایش سرعت سایت وردپرسی

HTTP/2 را فراموش نکنید!

HTTP/2 یک پروتکل مخصوص وب است که از سال 2015 منتشر شد و برای سرعت بخشیدن به نحوه تحویل وب سایت ها طراحی شده است. برای این که مرورگر بتواند آن را پشتیبانی کند ، به HTTPS (SSL) نیاز دارد. اگر هاست وردپرس شما از HTTP / 2 پشتیبانی نمی کند ، باید به فکر هاست جدیدی باشید. با انتقال سایت خود به HTTPS ، فراموش نکنید که پشتیبانی هاست شما از HTTP/2 یک ضرورت است.

تاثیر قالب وردپرس در افزایش سرعت سایت وردپرسی

از نظر عملیاتی، هر عنصری که در یک قالب مشاهده می کنید تا حدی در سرعت کلی وب سایت شما تأثیر دارد. و متأسفانه در بین هزاران قالب وردپرس موجود انتخاب یک قالب استاندارد کار بسیار دشواریست. اما چگونه متوجه شویم که باید کدام قالب را انتخاب کنیم؟ ما پیشنهاد میکنیم که در هنگام انتخاب قالب وردپرس یکی از دو مورد زیر را انتخاب کنید.

  • یک قالب وردپرس سبک و سریع که فقط با ویژگی های مورد نیاز شما ساخته شده است ، نه چیزی بیشتر.
  • یک قالب وردپرس حرفه ای با امکانات کامل اما بتوانید ویژگی هایی را که استفاده نمی کنید غیرفعال کنید.

در ادامه دو قالب حرفه ای که در بین 10 قالب پر فروش دنیا قرار دارند را معرفی کرده ایم که با اطمینان کامل بدون ترس مواردی مانند سرعت پایین وب سایت، میتوانید از آن ها برای طراحی سایت خود استفاده کنید. هر دو قالب با افزونه های محبوب وکاربردی Easy Digital Downloads ، WooCommerce، WPML، BuddyPress و bbPress سازگاری کامل دارند.

قالب وردپرس زفایر

قالب زفایر

قالب وردپرس ایمپرزا

قالب ایمپرزا

مواردی مهم در رابطه با افزونه های وردپرس

عامل دیگر بسیار مهم برای افزایش سرعت سایت وردپرسی افزونه ها هستند. احتمالا همه ما میدانیم که نصب کردن تعداد زیادی افزونه میتواند منجر به کند شدن وب سایت ما شود. هرچند این موضوع میتواند تا حدودی درست باشد اما مهم‌ترین عامل نیست. توجه داشته باشید که کیفیت افزونه‌ها از تعداد آن ها به مراتب مهم تر است.

همانطور که کیفیت کدنویسی قالب وردپرسی ما اهمیت ویژه ای داشت در مورد افزونه ها نیز این مورد صادق است. با توجه به تجربه ما اگر افزونه ها به خوبی کدنویسی شده باشند حتی میتوان 30-40 افزونه را بر روی یک وب سایت نصب و فعال کرد و هیچ افت سرعتی شاهد نباشیم.

دقت کنید که اضافه کردن دستی کدها به بخش های مختلف قالب هرچند گاهی اوقات کاری بسیار جذاب است اما به دلایل زیر نباید انجامش داد:

  1. هر کدی که به قالب اضافه میکنید چه css چه php بعد از گذشت مدتی باید آپدیت شود و متناسب با استانداردهای روز شود. ما معمولا به دلیل مشغله زیاد زمان اصلاح کدهای خود را نداریم و همین باعث کند شدن وب سایت ما خواهد شد.
  2. در اکثر مواقع یک افزونه که به درستی کدنویسی شده است فشار بسیار کمتری نسبت به کدهای دستی ما به وب سایت وارد میکند.
  3. کدنویس های افزونه های معتبر بسیار حرفه ای تر از ما کدنویسی میکنند پس به جای اضافه کردن کدهای دستی سعی کنیم از افزونه معتبر استفاده کنیم.

افزونه‌ها و تاثیرشان در افزایش سرعت سایت وردپرسی

یک مسئله مهم که تقریبا همه وب سایت های وردپرسی با آن مواجه می‌شوند مسئله پاک نشدن کامل افزونه ها از هاست ماست. زمانی که ما یک افزونه یا قالب وردپرس را نصب میکنیم اطلاعاتی بر روی دیبا بیس ما ذخیره می‌شود. مشکل این جاست که وقتی آن ها را پاک میکنیم، جداول و ردیف هایی را در دیتا بیس وب سایت ما به جا خواهند گذاشت.

با گذشت زمان این موارد میتواند باعث کندی وردپرس و وب سایت ما شوند. در مثال زیر ما افزونه Wordfence را از سایت خود پاک کرده ایم اما همانطور که مشاهده میکنید حدودا 24 جدول را در دیتابیس ما به جا گذاشته است. اوضاع از این هم بدتر میشود اگر در جدول wp_options هم اطلاعاتی ذخیره شده باشد.

دیتابیس و کندی وردپرس

علاوه بر این در اکثر موارد افزونه های پاک شده در هاست ما فولدرها و فایل هایی را نیز به جا میگذارند. در مثال بعدی، دایکتوری های و فایل هایی که بعد از پاک شدن افزونه Wordfence  در فولدر wflogs به جا مانده است را مشاهده میکنید. توجه کنید که افزونه Wordfence  یک افزونه استاندارد و خوب است و قصد نداریم که این افزونه را نامناسب نشان دهیم. در اکثر افزونه ها این موارد دیده میشود.

افزایش سرعت سایت وردپرسی

پس همیشه قبل از نصب کردن پلاگین روی هاست اصلی خود آن را روی لوکال هاست نصب کنید و تست کنید اگر افزونه مناسب کار شما بود آن را بر روی سایت واقعی خود نصب کنید. همچنین بعد از پاک کردن یک افزونه به دنبال پوشه‌ها، فایل‌ها و جداولی که از آن به جا مانده است باشید تا آن ها را پاک کنید. البته برخی افزونه ها همچون افزونه WP-rocket این موارد را برای شما شناسایی کرده و اتوماتیک حذف میکنند.

بهینه سازی تنظیمات وردپرس

با تغییرات بسیار جزئی در تنظیمات وردپرس میتوانیم به افزایش سرعت سایت وردپرسی کمک کنیم. این موارد در کمتر وب سایتی بررسی شده است و به نظر بسیار ساده هستند. اما دقت کنید که همین موارد ساده میتواند تاثیرات بسیار مهمی در سرعت لود وب سایت ما داشته باشند.

آدرس پیشفرض لاگین در وردپرس را تغییر دهید

همانطور که میدانید آدرس پیشفرض لاگین در بخش مدیریت وردپرس به صورت domain.com/wp-admin است. که این موضوع را تمام ربات‌ها، هکرها و اسکریپت های مخرب میدانند و تلاش میکنند تا از این طریق به وب سایت شما دسترسی داشته باشند. با تغییر این آدرس شما میتواند بیشتر از وب سایت خود محافظت کنید و درصدی از پنای باند خود را که توسط ربات‌ها و هکرها مصرف میشود با آزاد کنید. همچنین تغییر آدرس پیشفرض ورود به پیشخوان وردپرس میتواند باعث جلوگیری از ارور “429 Too Many Requests.” شود.

برای تغییر URL پیشفرض لاگین در وردپرس میتواند از موارد زیر استفاده کنید:

  • افزونه WPS Hide Login (رایگان)
  • افزونه Perfmatters (پولی)
تغییر آدرس لاگین وردپرس

آپدیت قالب و افزونه ها را غیر فعال کنید

کندی سرعت پیشخوان وردپرس میتواند تحت تاثیر مواردی همچون سرعت اینترنت، موقعیت دیتا سنتر و حتی ورژن PHP قرار گیرد. اما موردی که کمتر در مورد آن صحبت میشود چک کردن متداول آپدیت ها توسط هسته وردپرس است. این اتفاق در پس زمینه سایت رخ میدهد و قسمتی از منابع ما دائما در حال بررسی این است که آیا آپدیتی برای افزونه با قالب ما آماده است یا خیر. طبیعتا این مسئله زمانی باعث کندی وردپرس میشود که تعداد افزونه های ما زیاد باشد.

اگر سرعت پایین ادمین وردپرس شما پایین است بد نیست این مورد را تست کنید و چک کردن آپدیت های قالب و افزونه های خود را غیر فعال کنید.

توجه: انجام این کار به این معنا نیست که شما افزونه ها و قالب خود را آپدیت نکنید. اکثر آپدیت ها شامیل رفع باگ های عملیاتی و نکات امنیتی است. تنها در صورتی این کار را انجام دهید که خودتان به صورت دوره ای آپدیت ها را چک کنید و افزونه و قالب خود را آپدیت کنید.

برای غیر فعال کردن آپدیت ها از افزونه های زیر استفاده کنید:

افزونه Disable All WordPress Updates
افزونه Easy Updates Manager

پیشنهاد میشود که برای خود یک یادآور در تقویم تنظیم کنید و هر 15 روز یکبار این افزونه ها غیرفعال کنید و آپدیت ها را چک کنید و همه موارد را آپدیت کنید.

pingback را غیر فعال کنید

pingback دیدگاه اتوماتیکی است که وقتی یک وب سایت به دامنه شما لینک میدهد ساخته میشود. یا زمانی که شما به یک سایت دیگر لینک می دهید ممکن است این دیدگاه به صورت خودکار تولید شود. هرچند موضوع pingback در بین سایت های ایرانی زیاد دیده نشده است ولی بهتر است که آن را در سایتمان غیر فعال کنیم تا جلوی هدر رفتن منایع را بگیریم. برای غیر فعال کردن pingback دو گام زیر را دنبال کنید:

گام اول: غیر فعال کردن pingback از سایر وب سایت‌ها

به پیشخوان وردپرس خود رفته و در منوی “گفتگو → تنظیمات” گزینه Allow link notifications from other blogs را مطابق تصویر زیر غیر فعال کنید.

غیر فعال کردن pingback

گام دوم: غیر فعال کردن Self-Pingbacks

همیچنین اگر نمیخواهید که افزونه های زیادی استفاده کنید میتواند قطعه کد زیر را به فایل functions.php اضافه کنید.

توجه: اضافه کردن کد به فایل های وردپرس را با دقت انجام دهید و قبل از سیو کردن تغییر از فایلی که قصد تغییر آن را دارید بکاپ بگیرید زیرا اگر این کار را به درستی انجام ندهید میتواند به سایت شما ضربه بزرگی بزند.

function wpsites_disable_self_pingbacks( &$links ) {
foreach ( $links as $l => $link )
if ( 0 === strpos( $link, get_option( ‘home’ ) ) )
unset($links[$l]);
}

add_action( ‘pre_ping’, ‘wpsites_disable_self_pingbacks’ );

نمایش وبلاگ خود را محدود کنید

چه صفحه ولاگ شما در صفحه اصلی سایت باشد چه در صفحه های داخلی، توجه کنید همه نوشته های خود را به صورت یکجا نمایش ندهید. سعی کنید با صفحه بندی، نمایش نوشته های خود را محدود کنید که به یکباره فشار زیادی بر منابع وب سایت شما برای لود کردن همه نوشته ها مصرف نشود و با این کار باعث افزایش سرعت سایت وردپرسی خود شوید.

صفحه بندی ولاگ

اهمیت کش در افزایش سرعت سایت وردپرسی

استفاده از فناوری کش با اختلاف یکی از مهم ترین و راحت ترین روش ها برای حل مورد کندی وردپرس می باشد. قبل از بیان روش استفاده از کش در وب سایت بیاید با هم بررسی کنیم که فناوری کش چگونه کار میکند.

کش چیست؟

به طور خلاصه هر بازدید کننده که از وب سایت ما ملاقات میکند یک مجموعه درخواست هایی را به سرور ارسال میکند. سرور این درخواست ها را پردازش میکند و سپس پاسخ آن ها را به مرورگر کاربر ارسال میکند که نتیجه آن نمایش وب سایت ما که شامل تمامی فایل ها و تصاویر و متن ها و… است می باشد.

برای مثال سایت ما ممکن است هدر، تصاویر، منو و… داشته باشد. از آنجایی که سرور باید همه این ها را پردازش کند و ارسال کند ممکن است زمانی طول بکشد تا سایت ما به صورت کامل به مرورگر کاربر تحویل داده شود.

این جاست که تکنولوژی کش میتواند به ما کمک کند. کش به سرور دستور میدهد که برخی از فایل ها را در حافظه خود ذخیره کند در نتیجه سرور میتواند سریع تر آن ها را برای مطالب مشابه به خاطر بیاورد و درخواست ها بسیار سریع تر پاسخ داده میشود. در واقع کش مقدار پردازش سرور را در هر درخواست کاهش میدهد و در نتیجه باعث افزایش سرعت سایت وردپرسی خواهد شد.

انواع کش

در کل ما دو نوع سیستم کش داریم که به شرح زیر هستند:

  • سیستم کشینگ از طرف سرور
  • سیستم کشینگ با کمک افزونه ها

نوع اول: کش از طریق سرور

یکی از راحت ترین روش های افزایش سرعت، استفاده از کش سرور است. این نوع کش باید از طریق سرویس های ارائه دهنده هاست به شما ارائه شود. اکثر شرکت های هاستینگ این کش را برای فعال خواهند کرد. برای اطیمنان از این موضوع میتوانید به ارائه دهنده سرویس هاست خود تیکت بزنید.

نوع دوم: سیستم کش با کمک افزونه ها

افزونه های بسیار زیادی به صورت رایگان و پولی وجود دارند که برای موضوع کش توسعه داده شده اند. ما بنا به تجربه خود سه افزونه به شما معرفی خواهیم کرد.

افزونه WP Rocket

از نظر ما این افزونه با اختلاف زیاد یکی از بهترین افزونه ها جهت افزایش سرعت سایت وردپرسی می باشد. ما در این جا قصد آموزش این افزونه را نداریم اما دقت کنید اگر میخواهید از این افزونه استفاده کنید حتما نحوه کار با این افزونه را با دقت بررسی کنید زیرا تنظیم اشتباه این افزونه میتواند باعث ایجاد خساراتی به وب سایت شما شود.

افزونه افزایش سرعت سایت وردپرسی

افزونه Cache Enabler

افزونه Cache Enabler

افزونه W3 Total Cache

افزونه W3 Total Cache

همچنین میتوانید در مخزن وردپرس به دنبال افزونه های بیشتری باشید. دقت کنید که از افزونه هایی که تعداد نصب بالا، امتیاز کاربران بالا و آپدیت های جدیدی دارند استفاده کنید.

ضرورت بهینه سازی تصاویر

بهینه سازی تصاویر یکی دیگر از راه کارهای موثر و مشخص جهت افزایش سرعت سایت وردپرسی می باشد. دقت کنید که این مورد اختیاری نبوده و برای هر وب سایت یک ضرورت است. تصاویر بزرگ و پر حجم باعث کند شدن وب سایت میشوند و در نتیجه تاثیر بسیار منفی در تجربه و رابط کاربری ما خواهند داشت. بهینه سازی تصاویر فرایند کاهش حجم فایل ها با کمک افزونه ها و یا اسکریپت ها می باشد که باعث افزایش سرعت لود صفحات خواهد شد.

با توجه به تحقیقات انجام شده تصاویر به طور میانگین 34% حجم وب سایت ها را شامل می‌شوند. پس بعد از ویدئو تصاویر با اختلاف بیشتر نسبت به فایل هایی مانند جاوااسکریپت، CSS و فونت ها نیاز به بهینه سازی دارند. همچنین بهینه تصاویر یکی از آسان ترین و سریع ترین روش های برای حل مشکل کندی وردپرس می باشد.

تاثیر تصاویر در کندی وردپرس

برقراری تعادل میان حجم و کیفیت تصویر

هدف همیشگی در هنگام بهینه سازی تصاویر پیدا کردن تعادل بین پایین حجم و کیفیت قابل قبول در تصاویر است. هر چه تصاویر کم حجم تر باشد برای سرعت لود ما بهتر است اما باید توجه کنیم که کاهش بیش از حد حجم تصاویر میتواند باعث کاهش کیفیت نیز شود.

راه های بسیار زیادی برای برقراری این تعادل می باشد. پیشنهاد ما استفاده از نرم افزار فتوشاپ برای بهینه سازی تصاویر قبل از آپلود آن ها در وردپرس می باشد.

در حال بارگذاری پخش کننده...

توجه کنید که استفاده از GIFs در صفحات وب هرچند میتواند باعث جذابیت شود اما تاثیر چشمگیری در کاهش سرعت وب سایت ها دارد. پس در استفاده از gifs ها بیشتر دقت کنید.

افزونه های کاهش حجم تصاویر در وردپرس

برای افرادی که تمایل دارند تا موضوع کندی وردپرس را با کمک افزونه تصاویر وب سایت خود را بهینه کنند نیز بنا به تجربه چندین افزونه معرفی خواهیم کرد اما دقت کنید بهینه سازی تصاویر با کمک نرم افزار فتوشاپ بهترین راه حل می باشد.

استفاده از بارگذاری تنبل (Lazy Loading)

اگر شما در وب سایت خود تعداد زیادی تصویر دارید بهتر است برای افزایش سرعت سایت وردپرس  از تکنولوژی بارگذاری تنبل تصاویر استفاده کنید. این تکنولوژی به این صورت عمل میکند که همه تصاویر صفحه سایت به یکباره لود نخواهد شد. هنگام اسکرول کاربر و نزدیک شدن به آن تصویر کار دانلود و رندر تصویر انجام میشود که باعث میشود صفحهات ما در ابتدا بسیار سریع تر لود شوند. در افزونه ای wp rocket میتوانید تنظیمات مربوط به Lazy Loading را برای افزایش سرعت سایت روشن کنید.

از شبکه تحویل محتوا (CDN) استفاده کنید

شبکه تحویل محتوا یا Content delivery network (CDN) شبکه ای از سرورهای هستند در سرتاسر جهان قرار دارند. این سرورها به گونه ای طراحی شده اند که می شود از آن ها به عنوان هاست استفاده کرد و همچنین کپی هایی را از فایل های وب سایت ما در خود نگهداری کنند. توجه کنید که در اکثر موارد CDNها جایگزین هاست اصلی ما نمیشوند و تنها به افزایش سرعت سایت ما کمک خواهند کرد.

CDN ها چگونه کار میکنند؟

هنگام خرید هاست مکان هاست شما مشخص است. برای مثال هاست شما در کشور فرانسه است. حال فرض کنید که یک شخص از کشور ایران و یکی از کشور فرانسه قصد دارند تا از وب سایت شما دیدن کنند. اتفاقی که رخ میدهد این است که فردی که در فرانسه قرار دارد زود تر از شخصی که در ایران است وب سایت شما را مشاهده خواهد کرد و دلیل این امر فاصله کاربر از سرور است.

حال اگر از CDN استفاده کنیم این سرویس از سایت شما بکاپ هایی تهیه میکند و بر روی سرورهایی سراسر دنیا قرار میدهد. اکنون هر کاربر هنگام مشاهده سایت به نزدیک ترین سرور وصل شده و در نتیجه سرعت لود بسیار کاهش پیدا خواهد کرد.

توجه کنید که خرید CDN به وب سایت هایی که کاربران زیادی دارند و معمولا کاربران آن ها در کشور های مختلف هستند توصیه میشود. اگر هنوز اول راه هستید و این دو شرط شامل حال شما نمی شود نیازی به هزینه کردن برای خرید CDN نیست.

منبع: kinsta

دریافت مشاوره

09137844783

5/5 - (2 امتیاز)

اشتراک مطلب

نوشته‌های پیشین
بهترین پلاگین امنیتی رایگان وردپرس IThemes Security
نوشته‌ی بعدی
حل مشکل کار نکردن تب های تنظیمات قالب زفایر و قالب و ایمپرزا

پست های مرتبط

11 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست