سیستم وردپرس چیست؟

اگر شما به دنبال ایجاد یک وب سایت هستید، بدون شک نام سیستم وردپرس به گوشتان خورده است. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای کامل است که اتفاقاً محبوب ترین ابزار برای ایجاد وب سایت نیز می باشد. در واقع، اینقدر محبوب است که حدود 37% از کل وب سایت ها با وردپرس ساخته می شوند.

میزان محبوبیت سیستم وردپرس
میزان محبوبیت سیستم وردپرس

آیا کار کردن با سیستم وردپرس آسان است؟

اگر شما قبلا وب سایتی ایجاد نکرده اید مشکلی نیست! با سیستم وردپرس، نیازی نیست که در موردHTML ، CSS یا کلمات اختصاری دیگری که توسعه دهندگان حرفه ای وب با آنها دست و پنجه نرم می کنند، چیزی بدانید. نیازی نیست شما طراح باشید. هزاران طرح رایگان سایت وردپرس برای انتخاب جلوی روی شماست. این الگوهای از پیش ساخته شده در وردپرس به عنوان “تم” شناخته می شوند. با وردپرس می توان یک وب سایت حرفه ای را حتی بدون نوشتن حتی یک خط کد طراحی کرد.

با سیستم وردپرس چه نوع وب سایت های را می توانم ایجاد کنم؟

سیستم وردپرس می تواند تقریباً از هر نوع وب سایتی از یک وبلاگ ساده گرفته تا یک وب سایت تجاری را پشتیبانی کند. شما می توانید با استفاده از افزونه محبوب WooCommerce وردپرس برای ایجاد یک فروشگاه آنلاین کمک بگیرید. کار با وردپرس به اندازه کافی آسان است که هر کسی و با هر سطح دانشی می تواند از آن استفاده کند. همچنین این سیستم آنقدر جامع است که بسیاری از متخصصان وب، از وردپرس برای ساخت وب سایت های سفارشی استفاده می کنند.

برخی از محبوب ترین وب سایت های جهان با وردپرس ساخته شده اند. اگر نگاهی به ویترین وب سایت وردپرس بیندازید از The New York Times Company گرفته تا The Rolling Stones با استفاده از وردپرس ساخته شده اند.

سایت وردپرسی
سایت وردپرسی

سیستم وردپرس چگونه کار می کند؟

سیستم وردپرس در واقع همان سیستم مدیریت محتوا (CMS) می باشد که چیزی شبیه به یک سیستم عامل برای وب سایت شماست. وقتی از وردپرس استفاده می کنید، آزادید که از هزاران افزونه ایجاد شده برای وردپرس به صورت رایگان استفاده کنید.

وردپرس روی وب سرور اجرا می شود. شما از طریق رایانه یا تلفن همراه با یک مرورگر وب به وردپرس دسترسی پیدا می کنید. از آنجا که وردپرس همه کارها را انجام می دهد، برای ساخت و مدیریت وب سایت وردپرس شما، هیچ نرم افزار خاصی لازم نیست.

وردپرس از یک سرور پایگاه داده (MySQL) برای ذخیره مطالب و تنظیمات سایت شما و همچنین از یک سرور وب (به طور معمول NginX یا Apache) برای ارائه صفحات وب شما به بازدید کنندگان سایت خود استفاده می کند. زبان برنامه نویسی وردپرس PHP و JavaScript می باشد.

آیا وردپرس رایگان است؟

استفاده از سیستم وردپرس رایگان است. شما همچنین می توانید به کد منبع دسترسی کامل داشته باشید. اگر شما از افرادی هستید که دوست دارند با کد نویسی کار کنند، می توانید با وردپرس این کار را انجام دهید.

وردپرس تحت مجوز نرم افزار منبع باز معروف به GPL توزیع می شود. این مجوز تضمین می کند وردپرس رایگان است و صاحبان سایت، کنترل و مالکیت کامل بر روی وب سایت های خود را حفظ می کنند.

برخلاف سایر ابزارهای وب سایت به اصطلاح رایگان، وردپرس صاحبان سایت را در یک سرویس اختصاصی مانند Wix ، Weebly یا Squarespace محدود نمی کند.

شما می توانید وب سایت وردپرس خود را در هر کجا و روی هر نوع سروری قرار دهید. اگر از سرور میزبان وردپرس خود راضی نیستید، می توانید هر زمان که دوست دارید سایت خود را به سرویس میزبانی دیگری منتقل کنید.

تم های سیستم وردپرس
تم های سیستم وردپرس

امکانات جذاب وردپرس

سیستم وردپرس به عنوان یک پلتفرم سایت وب سایت (CMS)، وردپرس امکانت جذابی را ارائه میدهد که در ادامه بخش کوچیکی از آن را با هم بررسی میکنیم:

سئو – یا همان بهینه سازی موتورهای جستجو یه این معنا است که وب سایت شما در عبارت های کلیدی مرتبط با کسب و کار شما در رتبه های بالا تر گوگل نماش داده شود. بررسی ها نشان داده است که سایت های وردپرسی امتیازهای بالاتر و بهتری را در موتورهای جستجو کسب میکنند. به عنوان اولین و مهم ترین مزیت وردپرس میتوان به سئو خوب آن اشاره کرد و شما بعد از راه اندازی وب سایت خود شانس بسیار بالایی برای دیده شدن در موتور‌های جستجو مانند گوگل و بینگ خواهید داشت.

در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر کتاب چک لیست سئو ما را مطالعه کنید.

سرعت – وردپرس به صورت مداوم توسط برنامه نویسان مختلف در سراسر دنیا در حال توسعه و بهبود می باشد یکی از مواردی که در هر آپدیت وردپرس به آن اشاره می‌شود حذف کدهای “bloat” است. حذف این کدها به افزایش سرعت لود وردپرس کمک میکند.

ریسپانسیو – امروزه اکثر قالب‌های وردپرس از حالت ریسپانسیو پشتیبانی میکنند. ریسپانسیو به معنای سازگاری صفحات وب سایت در صفحه نمایش‌های موبایل، تبلت و دسکتاپ می باشد.

کتابخانه مدیریت فایل ها – وردپرس دارای یک بخش برای مدیریت فایل‌هایی مانند تصاویر،ویدئو‌ها، صوت و … است شما میتوانید به راحتی از این بخش فایل‌های آپلود و یا حذف کنید و یا حتی ویرایش‌هایی مانند تغییر نام فایل و تغییر اندازه و سختار فایل‌های خود را به راحتی انجام دهید.

رابط کاربری آسان – شما هنگام کار کار با سیستم وردپرس احساس خوبی خواهید داشت و از کار با آن خسته نخواهید شد. این به دلیل داشتن رابط کاربری بسیار ساده و قابل فهم آن است هر کسی به راحتی میتواند با محیط وردپرس کار کند و از آنجایی که اکثر تنظیمات وردپرس به صورت گرافیکی و بصری قابل انجام است هیچ چالشی هنگام کار با آن وجود ندارد.

منو‌های سفارشی – یکی دیگر از امکانات جذاب وردپرس، امکان ساخت منو‌های مختلف است. شما در وردپرس قادر خواهید بود تا در منو سایت خود به برگه‌ها، نوشته‌ها، نمونه‌کارها‌ و هر لینک دلخواهی، استفاده کنید.

وبلاگ سازی ساده – وردپرس در برای ساخت وبلاگ برای وب سایت شما یک سیستم ایده آل است. هیچ نیازی نیست که تنظیمات خاصی را برای اضافه کردن وبلاگ به سایت خود اضافه کنید، تنها با انتشار مطلب در بخش نوشته های وردپرس میتوانید یک وبلاگ حرفه ای داشته باشید.

ویرایشگر حرفه‌ای – ما برای ویرایش صفحات و بخش‌های دیگر وب سایت خود نیازمند یک رابط کاربری هستیم که تغییرات دلخواه ما را تبدیل به کد کند و در سایت اعمال کنید. خوش بختانه وردپرس از ویرایشگرهای گرافیکی مانند ویرایشگر ویژوال کامپوزر، المنتور و … پشتیبانی میکند، با کمک آن‌ها قادر خواهیم بود که تمامی ویرایش‌های خود را بدون دانش کدنویسی و تنها با المان های گرافیکی و گاهها با کشیدن و رها کردن در سایت خود اعمال کنیم.

سیستم وردپرس مناسب چه کسانی است؟

اگر شما قصد استفاده از سیستم وردپرس را دارید خیالتان راحت باشید چون افراد زیاد و معروفی در حال استفاده از این سیستم می باشند. بسیار از وبلاگ ها محبوب، رسانه های خبری، سایت های موسیقی، شرکت‌های تجاری و… در حال استفاده از این سیستم می باشند از جمله: NBC ، CBS ، USA Today ، Time ، DisneySpotify ، TechCrunch .

پس در نتیجه سیستم وردپرس میتواند برای هر کسی که قصد راه‌اندازی وب سایتی را دارد مفید باشد. تنها کافیه با قابلیت‌های جذاب این سیستم آشنا شوید تا بتوانید هر نوع سایتی را مطابق سلیقه خود پیاده‌سازی کنید.

چگونه می توان از سیستم وردپرس استفاده کرد؟

استفاده از سیستم وردپرس رایگان است. فقط در چند مرحله می توانید یک وب سایت وردپرس را ایجاد کنید.

برای شروع کار با وردپرس فقط به چند مورد احتیاج دارید:

  • یک هاست یا همان میزبان وب با کیفیت (توی فوتر سایت یه هاست خوب رو معرفی کردیم)
  • یک دامنه
  • و نصب سیستم وردپرس برروی هاست برای ایجاد وب سایت شما. (اکثر میزبانان وب این کار را برای شما انجام می دهند.)

افزونه های وردپرس چیست؟

افزونه در سیستم وردپرس یک بسته کد اضافی است که می توانید آنها را برای اضافه کردن ویژگی های جدید به وب سایت خود اضافه کنید.

  • این افزونه ها را می توانید از طریق منوی افزونه ها واقع در داشبورد وردپرس به سایت خود اضافه نمایید.
  • می‌توانید با جستجو کردن در میان افزونه های رایگان وردپرس آنهایی را که متناسب با فعالیت وب سایت شما می باشند را انتخاب نموده و نصب نمایید.
  • همچنین می توان افزونه ها را به صورت فایل های فشرده بر روی وب سایت خود بارگذاری و نصب کنید.

افزونه های وردپرسی که باید بر روی وب سایت خود نصب کنید

  • افزونه پشتیبان گیری از وردپرس – وردپرس عملکرد پشتیبان گیری داخلی ندارد، بنابراین داشتن یک افزونه پشتیبان گیری از وردپرس ضروری به نظر می رسد. Backup Buddy یکی افزونه پشتیبان گیری از سیستم وردپرس برای تهیه نسخه پشتیبان، بازیابی یا حتی انتقال وب سایت شما است.
  • افزونه امنیتی وردپرس – یک افزونه امنیتی وردپرس مانند iThemes Security می تواند برای رفع حفره های امنیتی رایج و مقاومت وب سایت شما در برابر حملات هکری مفید باشد.
  • افزونه سئو وردپرس – یک افزونه سئو مانند Yoast SEO می تواند رتبه سایت شما را در نتایج جستجوی گوگل (بهینه سازی موتور جستجو) بالا ببرد.
  • افزونه فرم وردپرس – برای ایجاد فرم هایی مانند فرم های تماس، نظرسنجی ها، بارگذاری فایل ها، دریافت کمک های مالی و موارد دیگر می توانید یک افزونه فرم ساز مانند “فرم های نینجا” به وب سایت خود اضافه کنید.
  • افزونه تجارت الکترونیکی وردپرس – اگر می خواهید کالاها یا خدمات را مانند یک فروشگاه آنلاین در وب سایت خود بفروشید، استفاده از یک افزونه تجارت الکترونیکی وردپرس مانند WooCommerce ضروری به نظر می آید.
افزونه ها در سیستم وردپرس
افزونه ها در سیستم وردپرس

تم وردپرس چیست؟

تم در سیستم وردپرس در واقع چارچوب طراحی وب سایت شما را فراهم می کند. بیشتر تم های وردپرس شامل موارد ذیل است:

  • طراحی نمای کلی وب سایت شما
  • استفاده از انواع فونت ها در وب سایت شما
  • رنگ بندی وب سایت شما
  • سبک های ارسال و یا بایگانی وبلاگ
  • شکل صفحات (یا الگوها)
  • مکان های قرارگیری ویجت‌ها
  • سایر جزئیات مربوط به استایل صفحه

برخی از تم‌‌ها به شما امکان می دهند صفحه آرایی وب سایت خود را بدون نوشتن حتی یک خط کد ایجاد کنید.

  • تم ها را می توان از طریق منوی نمایش > Themes در داشبورد وردپرس خود اضافه کرد.
  • می توانید با جستجو کردن در میان تم های رایگان وردپرس آنهایی را که متناسب وب سایت شما می باشند را انتخاب نموده و نصب نمایید.
  • همچنین می توان تم ها را به صورت فایل های فشرده بر روی وب سایت خود بارگذاری و نصب نمایید.
نمونه ای از تم ها در سیستم وردپرس
نمونه ای از تم ها در سیستم وردپرس

کسب درآمد با سیستم وردپرس

امروزه، امکان کسب درآمد از طریق سیستم وردپرس از راه اندازی یک فروشگاه آنلاین گرفته تا ساخت وب سایت برای مشتری میسر می باشد.

  • ساخت وب سایت وردپرس برای مشتری ها – اگر توسعه دهنده یا طراح وب هستید، می توانید به راحتی متخصص وردپرس باشید. از آنجا که استفاده از وردپرس بسیار آسان است، کسب درآمد از طریق آموزش مشتریان برای استفاده از یک وب سایت یک امتیاز ویژه در وردپرس محسوب می شود.
  • نگهداری از وب سایت وردپرسی – اغلب صاحبان سایت های وردپرسی وقت ندارند وب سایتهای خود را حفظ کنند. نگهداری وردپرس شامل کارهای مهم وب سایت مانند بروزرسانی نرم افزار، پشتیبان گیری، امنیت، سئو و موارد دیگر است.
  • سئو وردپرس – خدمات سئو وردپرس می تواند برای بسیاری از مشاغل مفید باشد و موجب پیشی گرفتن نسبت به رقبا شود. با ارائه خدمات سئو نظیر تحقیق در مورد کلمات کلیدی، نوشتن محتوا و موارد دیگر می توانید از این طریق کسب درآمد داشته باشید.
  • مشاوره وردپرس – برخی از مشاغل نیاز به راهنمایی در مورد نحوه طراحی، ساخت، رشد یا بهبود وب سایت خود دارند. با ارائه مشاوره در مورد بهینه سازی، عملکرد، ابزارها و ویژگی های سیستم وردپرس به کسب درآمد بپردازید.
  • بازاریابی محتوا – با دانستن نحوه استفاده از وردپرس برای بازاریابی شما به عنوان یک کارشناس بازاریابی به درآمد خوبی خواهید رسید.

منبع : ithemes

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک مطلب

نوشته‌های پیشین
بهترین قالب وردپرس معرفی محصول از دید وب سایت ایمپرزا فارسی
نوشته‌ی بعدی
روش تشخیص قالب سایت های وردپرسی

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست